Machteld de Vries, Coen Molenveld en Karin Horst van het organisatiecomité zijn klaar voor het eerste BoekenBuffet. (Foto: Remko Schotsman)
Machteld de Vries, Coen Molenveld en Karin Horst van het organisatiecomité zijn klaar voor het eerste BoekenBuffet. (Foto: Remko Schotsman)

BoekenBuffet: 'Andere naam, kwaliteit hetzelfde'

Het komend seizoen wordt KAdECafé driemaal het BoekenBuffet (voorheen Literair diner) gehouden. De naam is veranderd, de opzet is aangepast, de kwaliteit blijft minimaal hetzelfde. Tijdens de BoekenBuffet-avonden wordt er een driegangendinerbuffet geserveerd, afgewisseld met optredens van acteurs, muzikanten, theatermakers en andere kunstenaars.

Amersfoort - Afwisselende avonden met steeds een eigen thema. Zowel de optredens als het eten zullen bij het thema aanhaken, wat tot mooie combinaties kan leiden. Tijdens de BoekenBuffet avonden kunt je met eigen gezelschap aan tafel zitten, maar ook aanschuiven bij andere boekenliefhebbers.
De dagen waarop deze avonden dit voorjaar plaatsvinden zijn maandag 12 maart (thema Moeders en Dochters), maandag 16 april (thema Verwarring) en (onder klein voorbehoud) 4 juni (thema Boek en Bios).

Het eerste BoekenBuffet is dus op 12 maart. Deze avond is te gast Lena Landauer, pseudoniem van Heleen Fentener van Vlissingen. Van haar hand verscheen vorig jaar de roman 'Schaduwmoeders', een boek waarin we door de ogen van Penny, Liane en Edith - moeders en dochters - de wereld zien zoals die zich voordoet aan de drie vrouwen in hun jeugdjaren. Vol vragen en onmachtig de situaties waarin zij belanden te veranderen, zoeken ze hun weg en merken hoe de erfenis van de vorige generatie hun eigen leven diepgaand beïnvloedt. Een verhaal dat ook gaat over de betekenis van vrijheid.

Daarnaast is er een gesprek schrijfster/blogster Esther Vuijsters en haar twee dochters Lizzy en Annabella Spoorenberg. Wat doet het met je als je moeder over je schrijft/blogt? Kun je álles in een blog schrijven of overleg je met je familie? Lizzy schreef in haar basisschooltijd mee aan een boek en Annabel debuteerde vorig jaar als vlogster voor het AD/Amersfoortse Courant.

Het muzikale intermezzo van deze moeders- en dochters avond wordt verzorgd door Ay Yin Liem, uiteraard samen met haar dochter Myrthe.

Voor wat het eten betreft op 12 maart: er zullen recepturen gebruikt worden die van moeder op dochter overgeleverd zijn. Vooraf bereidt de kok een ouderwets lekkere kippensoep en groentesoep. Hoofdgerecht is stoofvlees met vergeten groenten en mousseline van aardappel en pastinaak, en een stoofpeertje. Het diner wordt compleet gemaakt door oma's wentelteefjes en broodpudding.

De deur gaat deze avond om 18.00 uur open, reserveren kan via de website van Bibliotheek Eemland.
Leden van de Bibliotheek Eemland betalen 27 euro. Niet-leden betalen 29,50 euro.

Meer berichten