Foto: G. Friedhoff

Matthäus Passion in Sint Joriskerk

Amersfoort - In de Sint Joriskerk de Matthäus Passion beleven kan weer op 10 maart. Toonkunst Amersfoort, aangevuld met projectzangers, een professioneel orkest en beroepssolisten, voeren dit bij velen zeer geliefde werk van Johann Sebastian Bach uit onder leiding van dirigent Bas van den Heuvel.

De Matthäus Passion is een oerverhaal van de westerse cultuur. Met de hoofdfiguren van de passieverhalen waarbij Bach de muziek componeerde, kunnen wij ons identificeren. Deze Passion gaat over verraad, verdriet, pijn, angst, egoïsme, tekortkomingen, maar ook over vriendschap, liefde en vergeving.

Bach’s Passionen worden in Nederland al jaren veelvuldig uitgevoerd en ze trekken ieder jaar weer een massa belangstellenden. Het zijn boeiende composities over lief en leed. Voor gemengd koor Toonkunst Amersfoort een reden om eens in de paar jaar een passie uit te voeren. Menig koorlid zong de Matthäus Passion al vele malen, maar de repetities leverden geen verveling op. De dirigenten leggen soms andere accenten en ook het samenwerken met steeds weer nieuwe koorleden om een fraai geheel tot stand te brengen, is een leerzaam en mooi proces.

Het concert in de Sint Joriskerk begint om 19.00 uur. De kerk is open vanaf 18.15 uur. Entree is 35 euro. Nadere bijzonderheden over dit concert staan op de site www.toonkunstamersfoort.nl. Kaarten bestellen kan ook via die website.

Meer berichten