Foto: Berbe Rinders

Countryklanken met Pieternel en Rootzstock

Amersfoort - De Amersfoortse band Rootzstock nodigt een keer per maand bijzondere gastartiesten uit om met hen op te treden bij de Observant. Alle denkbare en ondenkbare popcovers worden gebracht in een akoestisch jasje. Rootzstock bestaat uit Frank Stukker (gitaar & zang), Pascal Haverkate (trompet & zang), Xander Buvelot (bas) en Ramon Doornekamp (cajon & zang). Woensdag 28 februari nodigen zij zangeres Pieternel Osinga uit met hen het podium te betreden. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00 (inclusief een consumptie).

Via een open mic in New York belandde Pieternel in Nashville waar ze meerdere co-writes had met Amerikaanse songwriters. Ze reisde van Utrecht naar Nashville om daar met topmuzikanten op zoek te gaan naar de beste sound…en die vond ze!

De muziek van Pieternel is doorspekt met de countryklanken die je kent uit Tennessee, maar tegelijkertijd klinkt zij eigentijds en verassend. Haar Nederlandse roots en haar liefde voor Amerika zijn versmolten. De liedjes zijn eerlijk, Pieternel verschuilt zich nergens achter en daar spreekt hoop kracht en positiviteit uit.

Meer berichten