Prins Rick staat dit seizoen aan het roer van het carnavaleske dorp.
Prins Rick staat dit seizoen aan het roer van het carnavaleske dorp.

Carnavalsweekend in 't Zandkruuersgat (Hoogland)

Voor de 42ste keer organiseert carnavalsstichting de Eemschuumers de carnavalsoptocht in Hoogland. Dit jaar vindt de optocht plaats op zondag 11 februari.

Amersfoort - Prins Rick staat dit seizoen aan het roer van het carnavaleske dorp 't Zandkruuersgat (ook wel bekend als Hoogland) met als motto "Geef een magische draai aan carnaval".
In Hoogland wordt elk jaar tijdens carnaval alles uit de kast gehaald. Straten worden versierd, spetterende grote en kleine wagens gebouwd en de mooiste outfits worden bij elkaar gezocht. De optocht is misschien wel het hoogtepunt van het carnavalsweekend met al die enthousiaste deelnemers. Ieder jaar trekt de optocht toeschouwers die vaak van heinde en verre komen. En dat is niet voor niets, want ook dit jaar doen er weer tegen de vijftig deelnemers mee aan de optocht.
Mocht u willen komen kijken, dan is het goed om te weten dat de optocht start om 13.00 uur op de hoek Molenweg-Hamseweg in Hoogland (gem. Amersfoort). Vanaf hier volgt de optocht de Hamseweg, Zevenhuizerstraat, Esdoornlaan, Acacialaan, Plataanweg, Zevenhuizerstraat en de Kerklaan. Het eindpunt is bij de St. Martinuskerk. Aansluitend is er voor donateurs en optochtdeelnemers groot feest in 't Zottenhok en wordt op aangeven van een onafhankelijke jury de prijzen aan de deelnemers uitgereikt.
Daarnaast ontploft Het Zottenhok (de residentie van de Eemschuumers) het tweede weekend van februari van de gezellige carnavalsfeesten. Op de vrijdagavond 9 februari zorgt de Jongerenraad voor een sprookjesachtige avond inclusief een optreden van de Jongerenraad zelf. Op zaterdagavond zit de sfeer er vast en zeker al lekker in tijdens het Groot Carnaval. Trek je gekste outfit uit de kast, denk aan Juf Ank, Trump of Pino van Sesamstraat, en stap in de polonaise!
Prins Rick, hofdame Ilona en adjudant Wilfred vergeten natuurlijk de allerkleinste niet. Op maandagmiddag komen zij gezellig polonaise lopen en dansjes maken met de kinderen. Ook neemt de Prins alle tekeningen in ontvangst en zal er een prijs zijn voor wie het mooist verkleed is.
Alle activiteiten vinden plaats in 't Zottenhok (Partycentrum Concordia) op de hoek van de Kerklaan/Zevenhuizerstraat te Hoogland. Kaarten zijn te koop bij Bruna Hoogland. Tijdens de evenementen wordt geen alcohol onder de 18 jaar geschonken en is legitimatie plus feestkleding verplicht.

Meer berichten