Jonge-weduwelunch

Amersfoort - Praat, huil én lach met lotgenoten tijdens een vóór en dóór Jonge Weduwen georganiseerde lunch. Terwijl de koffie wordt gezet en de tafel is gedekt, vind je als jonge weduwe (h)erkenning in de verhalen van andere jonge vrouwen met minderjarige kinderen die ook hun lief zijn kwijtgeraakt door de dood. Want het is waar: gedeelde smart is halve smart, ook op het gebied van rouw.

Stichting De Jonge Weduwe ondersteunt jonge vrouwen met minderjarige kinderen na het verlies van hun levenspartner. Via de website www.dejongeweduwe.nl en door aan te melden bij de besloten Facebook pagina voor Jonge Weduwen vinden Jonge Weduwen elkaar en kunnen elkaar tot steun zijn. Ook is het prettig om live in gesprek te gaan en lotgenotencontact op te doen.

“Daar zijn onze lunches geschikt voor. Nadien praat dat ook weer makkelijker op facebook als je elkaar hebt ontmoet.” aldus Lyanne, regiocoördinator Utrecht.

Lyanne verloor in 2014 haar man aan kanker en bleef achter met 4 jonge kinderen. Zij heeft zelf veel steun ervaren door lotgenoten contact en weet dat lotgenoten als geen ander begrijpen waar je doorheen gaat. “De kracht van deze groep vrouwen geeft mij energie.”

Regio Utrecht organiseert minimaal 2 lunches per jaar. Twee in IJsselstein en nu dus ook in Amersfoort.”

Op donderdag 8 februari stelt Jonge Weduwe Patrizia uit Amersfoort haar huis open en is zij samen met Lyanne gastvrouw. Patrizia verloor bijna 4 jaar geleden haar man aan kanker en bleef achter met twee kinderen van toen 3 en 7 jaar.

“Ik heb ook het geluk gehad om lotgenoten te ontmoetten en regelmatig met hen in contact te zijn gebleven. Samen met andere weduwen met jonge kinderen zoals ik was het mogelijk om zonder terughoudendheid steeds over mijn overleden man te praten, over de dood, over de pijn… .Maar ook lachen over onszelf en de bizarre situaties waar we soms in zitten.. Het was fijn om niet eenzaam te zijn en me onbegrepen te voelen. Het gaf mij energie en hoop om verder te gaan. De weduwenlunches vind ik daarom heel nuttig. Het beschikbaar stellen van mijn huis vind ik heel prettig. Ik weet zeker dat dat weer energie brengt, niet alleen voor mij maar ook aan andere vrouwen.”

De lunch, die gesponsord wordt door Albert Heijn Emiclaerhof https://www.facebook.com/AhEmiclaer/ en door de Bakkende Bakkers Groenendijk, https://www.bakkendebakkers.nl/ begint om 11:00 uur en duurt tot 14:00 uur. Er is geen officieel programma; het is een (fijn) samenzijn met vrouwen in (nagenoeg) dezelfde leeftijd en levensfase, woonachtig in dezelfde regio.

De Jonge Weduwe doet nog meer! Kijk voor meer informatie op: www.dejongeweduwe.nl

Meer berichten