Foto: Maya Nightingale

POPservant 'Unplugged' in nieuw jasje

Amersfoort - De POPservant is dit jaar terug met een nieuw concept. De Amersfoortse band Rootzstock nodigt een keer per maand bijzondere gastartiesten uit om met hun op te treden. Alle denkbare en ondenkbare popcovers worden gebracht in een akoestisch jasje. Rootzstock bestaat uit Frank Stukker (gitaar & zang), Pascal Haverkate (trompet & zang) en Ramon Doornekamp (cajon & zang).

Woensdag 31 januari komt zanger, gitarist, acteur, componist & tekstschrijver Jan Tekstra naar de Observant. Zijn werk is moeilijk onder één noemer te vangen. In 2014 bezorgde hij Jayh Jawson een nummer 1-hit met het aanstekelijke Mooie Dag. Voor Marco Borsato schreef hij onder andere de hits Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht, Vrij Zijn & Het Water. Als vaste componist voor Talpa/BMG-Music schrijft hij songs voor vele artiesten in binnen- en buitenland.

Hij won al diverse Music Awards, waaronder een BUMA-award en zijn werk voor muziektheater is bekroond met twee Musical Awards. Daarnaast geeft hij workshops songwriting van Barcelona, Londen, Ibiza tot Amsterdam. Als muzikant/zanger/acteur was hij in vele producties te zien (o.a. Het Pauperparadijs, De Drentse Bluesopera, Home, Jan Rap en z’n maat). Hij speelde en zong als sessiemuzikant op vele opnamen mee, waaronder Kane, Borsato, Volumia, Liesbeth List & Herman Brood. Met laatstgenoemde schreef hij ook een song voor zijn laatste cd. Tevens richt hij zich de laatste jaren meer en meer op het schrijven van muziektheaterscripts. Deze worden dit jaar en het komend jaar voor het eerst uitgevoerd.

Woensdag 31 januari
Rootzstock meets Jan Tekstra | POPservant Unplugged
20.30 uur, Observant, pop
Entree € 5,00 (inclusief een consumptie)
Alle denkbare en ondenkbare popcovers in een akoestisch jasje.

Stadspodium de Observant, Stadhuisplein 7

Meer berichten