Foto: niet bekend

Accordeon Ensemble Opus 2 in Mannenzaal

Amersfoort - Zeg ‘accordeon’ en u denkt meteen aan volksmuziek. Niets is echter minder waar. Accordeonensemble Opus 2 o.l.v. Hans Barten staat bekend om zijn zoektocht naar vernieuwing. Door zijn dwingend samenspel, muzikale zeggingskracht en speelse oorspronkelijkheid heeft het ensemble zich ontwikkeld tot een waar pleitbezorger van de accordeon en is het uniek in zijn soort. Het ensemble heeft veel optredens in binnen- en buitenland op zijn naam staan en werkt vaak en graag in interessante crossovers met andere disciplines.

Locatie: Kapel van Mannenzaal, Westsingel 47 Amersfoort.
Datum en tijd: zondag 11 februari om 16:00 uur. Zaal is open vanaf 15:30 uur.
Kaarten: € 12,50, te reserveren via info@mannenzaal.nl. Kaarten aan de zaal kosten € 15,00.

Voor de titel “Compositions in Colours” is gekozen omdat componisten zich bij het schrijven van nieuwe werken voor dit ensemble lieten leiden door schilderijen van grote meesters. Zo wordt het werk “Accordeonistic” van Jense Meek uitgevoerd dat gebaseerd is op Compositie 10 van Piet Mondriaan.

Het publiek is deelgenoot van een spannende demonstratie van virtuositeit en muzikale veelzijdigheid: Russische volksmuziek, sensuele bossa nova, seriële muziek, hedendaagse muziek die speciaal voor dit ensemble is geschreven: alles komt aan bod.

Meer berichten