Marathon Amersfoort voor twee goede doelen

Dit jaar zijn de Vrienden van Meander samen met het Toon Hermans Huis aangemerkt als goed doel van de Marathon Amersfoort. Beide organisaties zetten zich in voor mensen met kanker.

Amersfoort - Het loopevenement vindt plaats op 10 juni. Wie zich inschrijft voor een van de afstanden kan een donatie doen voor deze goede doelen.
In Meander Medisch Centrum is oncologie (zorg bij kanker) een van de speerpunten in de medische zorg die het ziekenhuis biedt aan patiënten in Amersfoort en omgeving. De onafhankelijke Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum zich in voor projecten die ten goede komen aan patiënten en bezoekers. Dit jaar wordt onder andere geld ingezameld voor een prettige aankleding van de dagbehandeling oncologie. Floor (22), een van de ambassadeurs van de Vrienden van Meander, hoopt dat veel mensen meedoen: "Als ambassadeur van de Vrienden en patiënt van Meander zie ik hoe belangrijk een prettige ziekenhuisomgeving is die beweging stimuleert en bijdraagt aan herstel".
Het Toon Hermans Huis biedt psycho-oncologische zorg voor jong en oud in de vorm van informatie, ontmoeting, ontspanning en activiteiten. Speerpunt van het THHA is dit jaar 'kanker in het gezin'. Hoe ga je daar mee om en welke ondersteuning is daarvoor nodig? Chris Hagelen-Muller, algemeen coördinator: ''We roepen iedereen op om mee te doen op 10 juni!"

Meer berichten