Logo amersfoortnu.nl


Ton Wisman, trainer en oprichter van Forever Sport, vertelt over de ‘full body’ trainingen die hij enkele malen per week geeft in de buitenlucht. (Foto: Marian Vreugdenhil)
Ton Wisman, trainer en oprichter van Forever Sport, vertelt over de ‘full body’ trainingen die hij enkele malen per week geeft in de buitenlucht. (Foto: Marian Vreugdenhil) (Foto: Marian Vreugdenhil)

'Gewoon wekelijks lekker bewegen'

'Meer aan sport doen' noemen velen als goed voornemen voor 2018. Maar welke sport dan, hoe en waar doe je dat? De Amersfoortse trainer Ton Wisman biedt een uitdagende en gezellige manier om wekelijks te trainen in de buitenlucht.

door Marian Vreugdenhil

Amersfoort - Forever Sport is hét adres voor ieder die zijn conditie wil verbeteren en sterker en fitter wil worden. Ton Wisman, gediplomeerd hardlooptrainer, is fanatiek sporter en oprichter van Forever Sport. Zelf liep hij veel halve en hele marathons. Hij wil zijn enthousiasme voor sport overbrengen op zowel startende als gevorderde sporters.
"Afgelopen zomer besloot ik om Forever Sport uit te breiden en het aantal uren van mijn vaste baan als calculator te verminderen. Tijdens de trainingen onder de naam Outdoor Fitness werkt de sporter aan zijn kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen en coördinatie", vertelt Ton. "Een 'full body' training dus. Al na enkele trainingen ervaren sporters dat ze fitter worden."
Forever Sport heeft als doel om gewoon lekker te bewegen op niveau 1 of om als gevorderde sporter op niveau 2 het trainen weer op te pakken. Op drie tijdstippen in de week is er gelegenheid om in een klein groepje onder leiding van Ton een uur te trainen in de buitenlucht. Dat zijn de maandag- en woensdagavonden en de zaterdagochtend. De locaties in Nieuwland, Schothorst en Soesterkwartier staan op de website van Forever Sport.
"De trainingen gaan in principe altijd door, ook bij regen. Alleen niet bij onweer en gladheid. De groepen tellen maximaal twintig personen", vertelt Ton. "De doelgroep zijn mensen in de leeftijd tussen de twintig en de zestig jaar. Iedereen die fit in het leven staat, kan meedoen. Enige basisconditie is wel nodig om het maximale effect uit de trainingen te kunnen halen."
Op de website van Forever Sport reageren enkele sporters die bij Ton trainen. Eén van hen zegt: ''Ton is op een prettige manier aanwezig. Hij zorgt ervoor dat je, zonder het van je te eisen, toch je grenzen weet te verleggen''. Ton reageert daarop: "Ik moedig ieder aan en daag ieder uit op zijn eigen niveau, zonder boven zijn macht te werken. Bij de eerste kennismaking informeer ik naar iemands conditie en naar zijn eventuele beperkingen."
Ton besluit: "Sporten is goed voor de balans tussen fysieke en mentale gezondheid. Als ik beginnende sporters snel zie groeien, geeft mij dat energie. Vaak hoor ik achteraf zeggen: 'ik heb zelf de stap gezet om iets te doen wat ik niet van mijzelf verwachtte'."
Informatie over abonnementen en exacte locaties, aanmelden, zie www.forever-sport.nl Nieuwe groepen starten in januari, maar instappen is altijd mogelijk.

Meer berichten

Shopbox