Logo amersfoortnu.nl


De nieuwbouw voor een onbezorgde dag op Randenbroek ziet er fraai uit..
De nieuwbouw voor een onbezorgde dag op Randenbroek ziet er fraai uit..

Plannen woongroep Randenbroek krijgen vaste vorm

AMERSFOORT - Nu het Sportcomplex Amerena haar voltooiing nadert, kan Woongroep Randenbroek plannen maken voor de realisatie van een appartementencomplex voor mensen die aan hun derde levensfase willen beginnen. Dat gebeurt op de plek van het af te breken Sportfondsenbad aan de Bisschopsweg.

Het is een ben bijzonder burgerinitiatief waarbij de toekomstige bewoners zelf de projectleiders zijn. Dus kunnen ze heel veel invloed hebben op de vorm, de indeling van het complex zelf, maar ook hun appartement. Dit is een burgerinitiatief als reactie op de veranderende gezondheidszorg, gericht op het realiseren van een onbezorgde oude dag.

"De steeds verder afbrokkelende gezondheidszorg veroorzaakt veel onrust bij ouderen en toekomstige ouderen", aldus de woongroep. "De huidige verzorgingsstaat wordt steeds verder teruggedrongen waardoor velen zich afvragen of in de toekomst nog wel op een passende zorg kan worden gerekend. Een zorg die nodig of wenselijk is als de gezondheid achteruit gaat. Wachten op passende maatregelen van de overheid lijkt een weinig hoopvolle weg. Het is daarom niet verwonderlijk dat burgerinitiatieven worden ontplooid. Initiatieven die gericht zijn op het realiseren van een onbezorgde oude dag."

Er lijkt schot te komen in de sloop van het Sportfondsenbad aan de Bisschopsweg. Het plan van de gemeente Amersfoort is dat na de sloop er ruimte is voor vier urban villa's langs de rand van het Randenbroekerpark. "Een van die villa's willen wij als CPO realiseren langs de Rubensstraat. In totaal zullen er door ons maximaal 18 appartementen worden gebouwd. Een van die appartementen zal worden voorzien van één of twee logeerkamers en een ruimte die we gemeenschappelijk kunnen gebruiken. Zoals de planning van de gemeente nu is, moeten we 12 maart inschrijven op de grond en is de loting eind maart/begin april 2018. De afname van de grond is dan gepland na 1 jaar. Als we ingeloot worden dan krijgen we dus een jaar de tijd om onze plannen verder in te vullen, een omgevingsvergunning aan te vragen en afspraken te maken met de architect en aannemer, zodat we direct kunnen gaan bouwen." Meer info op www.woongroep-randenbroek.nl.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox