Logo amersfoortnu.nl


Karin Horst en Vie van Steenbergen van de Bibliotheek Eemland voor de 'Ruimte voor Amersfoort'.
Karin Horst en Vie van Steenbergen van de Bibliotheek Eemland voor de 'Ruimte voor Amersfoort'.

Politieke kanonnen op de zeepkist

Verkiezingsposters aan de muur, een zeepkist, een loungebank, de partijprogramma's van de lokale partijen en aanstaande zaterdag staat ook het radiomeubel van mediagroep EVA in de Ruimte voor Amersfoort in het Eemhuis.

Amersfoort - Vanaf die dag is de 'Ruimte' een politieke huiskamer tot 21 maart. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseert bibliotheek Eemland tal van activiteiten. "Amersfoorters kunnen hun zegje doen op de zeepkist, het wordt een ontmoetingsplek voor politici en de Amersfoortse bevolking en ook zal er elke week een thema worden belicht zoals zelfredzaamheid & participatie, cultuur & kunst of veiligheid. We nodigen Amersfoorters uit om zelf ook met thema's te komen", aldus Karin Horst van de Bibliotheek Eemland. "De bibliotheek staat middenin de maatschappij. We lenen niet alleen boeken uit maar hebben ook de taak om te informeren en te verbinden. Informatie over de lokale verkiezingen hoort daar dus ook bij."

Cultuurwarenhuis

De politieke huiskamer wordt zaterdag 6 januari rond 12.00 uur geopend met een redevoering op de zeepkist door een spraakmakende Amersfoorter, te horen in het radioprogramma 'AmersfoortKiest' van Jelle Koolstra en Mirjam Barendregt. In het eerste uur staat 'duurzaamheid' centraal. Daarna vertellen vier jonge kandidaat-raadsleden waarom ze in de gemeenteraad willen en wat ze willen bereiken. Tot drie uur komen er ook nog gasten over sport en cultuur. Tussen 10.00 en 12.00 uur wordt het programma Eemlands Huis gepresenteerd door Marco van der Pol en Nienke Gorter. Zij duiken de wereld van het Eemhuis in. Vie van Steenbergen van de bibliotheek; ,,Ik vind het Eemhuis een soort cultuurwarenhuis. Je kunt hier zeven dagen in de week boeken lezen, drummen leren, onderzoek doen naar je voorouders, kunst lenen taallessen krijgen. En nu dus ook aandacht voor de lokale politiek." Rode draad in beide radioprogramma's: 'Waar moet de nieuwe raad (meer) aandacht aan besteden?' Publiek is van harte welkom!

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten