Logo amersfoortnu.nl


De mimetheatergroep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter gaat samen met de muzikanten van de Eef van Breen Group in gevecht met de tijd. (Foto: Ben van Duin)
De mimetheatergroep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter gaat samen met de muzikanten van de Eef van Breen Group in gevecht met de tijd. (Foto: Ben van Duin)

Lezersactie: win kaarten Bambie is Back!

Amersfoort - Bambie & de musici van de Eef van Breen Group spelen vrijdag 15 en zaterdag 16 december om 20.30 uur de voorstelling Bambie is Back! in De Lieve Vrouw. Lezers van deze krant kunnen entreekaarten winnen.

Bambie is terug en dat werd tijd. Daar gaat het dan ook over. De mimetheatergroep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter gaat samen met de muzikanten van de Eef van Breen Group in gevecht met de tijd.
Een minuut wachten kan eindeloos duren. Een jaar is soms bizar snel voorbij. Een vreselijke gebeurtenis kan voor iemand de tijd stil laten staan. Geluksmomenten zijn juist weer vluchtig en ongrijpbaar. Terwijl de klok machinaal de milliseconden wegtikt, is ons besef van tijd wonderbaarlijk rekbaar. Het ene moment leef je vanuit het idee van een oneindige tijd, het volgende moment schrik je ervan dat de zomers die je nog hebt, te tellen zijn.

Het theater is dé plek waar je dit elastische tijdsbesef manifest kan maken. Dat gaan drie mimers en drie muzikanten doen in Bambies 18de voorstelling. Seconden uitrekken en lichtjaren samenballen, fucken met de tijd in fysieke en muzikale confrontaties tussen lichamen en instrumenten. Een voorstelling over de bemeten eindigheid en de veronderstelde oneindigheid van alles. Mimetheatergroep Bambie presenteert al meer dan twintig jaar beeldend, poëtisch en geestig theater over figuren die worstelen met krachten die hun lichamen te boven gaan.

De Lieve Vrouw geeft twee sets van twee vrijkaarten weg voor de voorstelling op zaterdag 16 december 20.30 uur. Winnen? Stuur voor maandag 11 december een mailtje naar geerteke@
lievevrouw.nl. Winnaars krijgen bericht.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox