Logo amersfoortnu.nl


Foto: J.M Coubart

Inschrijven voor Spoffin LAB 2018

Amersfoort - Europese theatermakers kunnen zich aanmelden voor Spoffin LAB, de residentie waarbij groepen en artiesten kunnen werken aan de eindmontage van een nieuwe productie. De voorstelling gaat tijdens Spoffin 2018 in première.

Theatermakers die gebruik willen maken van de residentie in augustus 2018, in aanloop naar festival Spoffin, dienen zich met een goed onderbouwd artistiek plan in te schrijven. Dat kan via de website, tot 31 januari 2018. De festivalorganisatie selecteert in februari de meest geschikte kandidaat.

Zelfstandig werken met ondersteuning

Het internationale festival voor straat- en locatietheater in Amersfoort biedt artiesten tijdens de residentie woon-, werk- en oefenruimte en daarnaast onder meer ondersteuning bij het vinden van geschikte speellocaties en publiciteit rond het project. Groepen werken verder zelfstandig aan hun nieuwe productie. Spoffin werkt ook komend jaar samen met Scholen in de Kunst, waar artiesten over oefenruimten kunnen beschikken.

Stimuleren ontwikkeling en uitvoering

Spoffin is één van de weinige festivals voor buitentheater met een residentieperiode en stimuleert met Spoffin LAB de ontwikkeling en uitvoering van nieuwe producties die zijn gemaakt voor de openbare ruimte.

Soif

Carmela Acuyo van Cie Vendaval (FR) maakte in 2017 tijdens Spoffin LAB de Engelse versie van haar solo Soif, gebaseerd op getuigenissen van overlevenden van concentratiekampen en bracht daarmee één van de meest indrukwekkende voorstellingen van dit jaar. Een jaar eerder werkte HURyCAN (FR/AR) tijdens de residentie aan hun nieuwste voorstelling Asuelto. Ook Cie. Woest (NL/BE) maakte gebruik van Spoffin LAB en kon tijdens het festival alvast een voorproefje laten zien van hun Lucky Shots.

Aanmelden voor Spoffin LAB kan tot 31 januari via www.spoffin.nl. De residentie vindt plaats in de maand augustus, in aanloop naar het festival van 23 tot en met 26 augustus 2018.

Meer berichten

Shopbox