Logo amersfoortnu.nl


Foto: Ontbijtconcert

Ontbijtconcert met Afke Wijma in De Observant

Amersfoort - Zondagochtend 10 december vanaf 09.30 uur speelt pianiste en muzikale duizendpoot Afke Wijma in De Observant. Terwijl het publiek geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet, brengt zij een voornamelijk Frans programma met werken van o.a. Ravel, Debussy en Fauré.

Wijma treedt regelmatig op met verschillende musici zoals Joke Wijma (hoorn) en Elsbeth de Jong (altviool). Daarnaast componeert zij muziek, speelt kindervoorstellingen en is presentator en pianist in de Classic Express, de rijdende concertzaal van Stichting Prinses Christina Concours. Haar liefde voor Frans repertoire werd aangewakkerd in Parijs, waar zij van 2006 tot 2008 piano studeerde en orkestratie bij componist Guillaume Connesson.
Sinds de première van de voorstelling “Chansons du temps perdu” in 2016 werkt Afke Wijma tevens samen met zangeres Gaëtane- Bouchez. Hun debuutalbum is onlangs uitgekomen bij Harlekijn Holland, het label van Herman van Veen.

Praktische informatie
Datum: zondag 10 december
Tijd: 9.30 - 11.00 uur
Plaats: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort
Kosten: € 14,95 p.p. (ontbijt inclusief live klassieke muziek)
Kaarten verkrijgbaar via: www.observant.nl/cultuur-agenda

De ontbijtconcerten in de Observant zijn een initiatief van Joyce de la Croix in samenwerking met De Observant. Doel van het project is op een ontspannen en laagdrempelige manier klassieke muziek aanbieden aan een breed publiek.

Meer berichten

Shopbox