Logo amersfoortnu.nl

9-jarige Roos in compositiewedstrijd

Amersfoort - Zondag 10 december is de halve finale van de compositiewedstrijd, die jaarlijks gehouden wordt. Deze wordt georganiseerd door het NBE, het Nederlands Blazers Ensemble. Doel is om jong talent te stimuleren composities te schrijven. Jongeren tot 18 jaar mogen meedoen. Ook de (toen nog 8-jarige) Roos van Wijk uit Amersfoort doet mee, en is zowel door de eerste als de tweede ronde heen.

De jury was erg onder de indruk van haar verschijning (ze is een van de jongste deelnemers) maar ook zeker onder de indruk van haar talent voor componeren: dat is op haar jonge leeftijd al goed merk- en hoorbaar. Zondag 17 december is de finale in Tivoli Vredenburg. De drie winnaars van de finale mogen tijdens het nieuwjaarsconcert in het concertgebouw in Amsterdam hun composities laten horen. Naast deze hoofdprijs is er ook een publieksprijs te winnen: degene die de meeste likes binnen weet te sprokkelen.
Wilt u helpen om Roos aan de meeste likes te laten komen? Klik dan op: https://nbe.nl/componeren/?componistenid=8547&componist=Roos+van+Wijk? U krijgt naar aanleiding van uw stem geen spam in uw mail.

Meer berichten

Shopbox