Logo amersfoortnu.nl


Foto: Gerian Schmitz

Zesde plaats voor trampolinespringers

Amersfoort/Sofia - Ralph van Tilborg kan terugkijken op een geslaagd Jeugd WK trampolinespringen in de categorie 13/14 jaar. De Amersfoorter, die uitkomt voor KDO Apeldoorn, haalde in Bulgarije met zijn synchroonpartner Nard Tieleman uit Oostburg de finale. Daarin eindigden ze op een vooraf niet voor mogelijk gehouden zesde plaats. Met meer dan 900 deelnemers uit 44 landen is het WK het meest prestigieuze trampolinetoernooi van de wereld voor jeugd en junioren.

Met een sterke oefening in de voorronde plaatste het koppel, dat speciaal voor deze wedstrijd was gevormd, zich overtuigend voor de finale. De beste acht paren gingen door. In de finale wisten ze een goed uitgevoerde oefening met een hoge synchroniteit neer te zetten. Met deze oefening eindigden zij achter koppels uit Wit-Rusland, Rusland, Japan en Italië op een knappe zesde plaats.

Beide springers hadden een dag eerder in de individuele wedstrijd hun puntenrecord verbeterd. Nard eindigde in een veld van 80 deelnemers op een 32ste plaats. Ralph is terug te vinden op de 39ste plaats. Volgend jaar vindt het Jeugd WK plaats in Sint Petersburg. Van Tilborg en Tieleman willen er dan ook weer bij zijn.

Meer berichten

Shopbox