Logo amersfoortnu.nl


TTO havisten Farel College nummer 1 TTO-klas

Amersfoort - Tweetalige havoleerlingen uit het examenjaar 2016/2017 scoorden landelijk het hoogst voor hun IB (International Baccalaureate)-examen. Op hun (inmiddels) oude school, het Farel College, kregen ze het diploma uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst.

De groep leerlingen scoorden niet alleen significant boven het Nederlandse gemiddelde voor het ‘IB English B’ (Engels als tweede taal) op Higher Level, maar ook boven het internationale gemiddelde. Het is de tweede keer dat een TTO-(Tweetalig Onderwijs Engels & Nederlands) groep havo van het Farel College als beste van Nederland wist te eindigen.

In de derde klas doen de havisten het Cambridge-examen en in het einde-examenjaar wordt TTO afgerond met het internationaal erkende IB-examen. Het IB-examen staat goed aangeschreven en wordt ook afgenomen op internationale scholen. De lees- en schrijfvaardigheid worden op hoog niveau getest. Dat bevordert onder andere de aansluiting op het hoger onderwijs. Het Farel College aan de Paladijnenweg biedt Tweetalig Onderwijs op alle afdelingen van de school; mavo, havo en vwo.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox