Logo amersfoortnu.nl

Flitspalen Bunschoterstraat gaan aan

Amersfoort - De twee flitspalen op de kruising van de Bunschoterstraat (N199) met de Coelhorsterweg/ Zevenhuizerstraat in Amersfoort gaan binnenkort aan. Deze flitspalen handhaven op overtredingen van de maximumsnelheid en door rood licht rijden. Bestuurders die de regels overtreden, krijgen een boete.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten deze flitspalen te plaatsen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dit gebeurt op verzoek van de provincie Utrecht en in overleg met de politie. Vooral overstekende fietsers en voetgangers lopen op deze locatie risico. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag van gemotoriseerd verkeer en bijdraagt aan de verkeersveiligheid.
In de afgelopen weken zijn de flitspalen getest. Zo is gecontroleerd of de kentekens op de flitsfoto's goed te lezen zijn en of de juiste snelheid wordt vermeld op de flitsfoto. De palen staan 24 uur per dag aan en foto's van overtredingen worden direct verwerkt door het CJIB. De flitspaal registreert de snelheid van passerend verkeer en legt weggebruikers vast die door rood rijden. Een automobilist die te hard door rood rijdt, krijgt dus twee boetes: één voor snelheid en één voor rijden door rood licht.
Na drie jaar bekijkt het OM of de verkeerssituatie op deze locaties verbeterd is en wordt in overleg met provincie en politie bepaald of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.

Meer berichten

Shopbox