In de ochtenduren zit Christian Klems achter de knoppen bij welk programma dan ook. (Foto: Adriënne Nijssen)
In de ochtenduren zit Christian Klems achter de knoppen bij welk programma dan ook. (Foto: Adriënne Nijssen) (Foto: Adriënne Nijssen)

Veertig jaar bij Golfbreker Radio

Christian Klems, bijna veertig jaar vrijwilliger bij Golfbreker Radio, werd geboren in Amersfoort en streek via Zeven (Duitsland) en Zoetermeer in Nijkerk neer. "Mijn vader was militair en het gezin verhuisde bij iedere overplaatsing met hem mee."

Amersfoort - Vrijwilligerswerk zit in zijn genen. "Al vanaf de middelbare school. Mijn vader was toen gestationeerd in Seedorf. In een tehuis voor geestelijk gehandicapte kinderen deed ik daar met anderen in het weekend leuke dingen met kinderen. Het leger hielp daarbij."

Toen het gezin naar Zoetermeer verhuisde, klopte Christian aan bij de lokale omroep. "Destijds een proef van de overheid onder het Ministerie van CRM. Ik deed ervan 1975 tot 1979 alles behalve presenteren."

Daarna kwam het gezin in Nijkerk terecht. Christian wilde zijn radiowerk voortzetten. "In Nijkerk zat alleen ziekenomroep De Merel. Dat was te klein voor mij. Ik wilde meer. Ik belde naar Golfbreker Radio en kon meteen beginnen als technicus bij een kinderprogramma. In 1982 begon ik met een sportprogramma."

En dat doet Christian nog steeds. Naast zijn volledige baan als elektronicus is hij elke zaterdag bij Golfbreker Radio te vinden. In de ochtend als technicus bij welk programma dan ook. Hij geeft de opleidingen voor nieuwe technici en onderhoudt de apparatuur. Van twee tot zes is hij technicus/redacteur van het sportprogramma Golfbreker Sportief. "Het betreft vooral sport uit de regio, Amersfoort, Leusden, Hoevelaken, Nijkerk, Bunschoten en Soest. De meeste verenigingen hebben een contactpersoon. Zij doen dan de voor- en nabeschouwingen telefonisch live in de uitzending. Vergelijkbaar met 'Langs de lijn'," legt Christian uit.

In de hoogtijdagen van Golfbreker Radio waren er honderd vrijwilligers. Nu zijn dat er nog vijftig. Met zijn allen hebben ze zo'n 15.000 luisteraars via de radio. Via internet nog veel meer. "Dat weten we omdat mensen reageren. We hebben bijvoorbeeld een countryprogramma en vanuit Amerika wordt zelfs nieuwe muziek opgestuurd," vertelt Christian.

Een aantal collega's bij dé radio werken er nog langer. Het moet dus heerlijk werken zijn bij Golfbreker Radio. "Dat is het ook," zegt Christian. Pure ontspanning. Eigenlijk zou iedereen vrijwilligerswerk moeten doen. Er zijn nooit vrijwilligers genoeg. Alle organisaties in Nederland kampen daarmee Als we hier alle programma's goed willen bemannen dan heb we zeker 75 mensen nodig.

Wil jij het team te versterken neem dan contact op met Golfbreker Radio. Bellen met 033 461 1655 of mailen naar info@golfbreker.nl.

Meer berichten