Logo amersfoortnu.nl


Krista Reinders gaat in 2018 de Kilimanjaro in Tanzania beklimmen. (Foto: Marian Vreugdenhil)  
Krista Reinders gaat in 2018 de Kilimanjaro in Tanzania beklimmen. (Foto: Marian Vreugdenhil)  

Klimmen voor goede doelen

Het idee ontstond geleidelijk, maar afgelopen voorjaar nam Krista Reinders het besluit. Ze gaf zich op om in 2018 de hoogste berg van Afrika te beklimmen. Nu bereidt ze zich voor op deze uitdaging en vertelt ze over het goede doel dat ze ondersteunt.

AMERSFOORT - "In mijn leven heb ik veel mazzel gehad. Ik kreeg alle kansen van de wereld. De opvoeding door mijn ouders, hun stimulans en Groningse nuchterheid. Ook op mijn werk kreeg ik veel kansen", vertelt de Amersfoortse Krista Reinders (45). "Tegen deze achtergrond ontstond geleidelijk het idee om de Kilimanjaro in Afrika te gaan beklimmen, niet alleen als uitdaging voor mezelf, maar ook voor een goed doel." Haar zwak voor Afrika en de hartelijkheid van de mensen daar waren groeistoffen van idee tot concreet plan. "Afgelopen april dacht ik: 'ik ga het gewoon doen'."
De Kilimanjaro wordt met zijn hoogte van 5895 meter 'het dak van Afrika' genoemd. Krista zocht op internet naar organisaties die de expeditie naar de top aanbieden. Ze vond de Kilimanjaro Charity Climb, een initiatief van de Doingoood Foundation, die de beklimming organiseert en projecten ondersteunt in Oost-Afrika op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, crisisopvang en maatschappelijke projecten.
Wie meedoet aan de beklimming zet zich in om naast de eigen reis- en verblijfkosten 2500 euro sponsorgeld te werven. "Hiervan gaan diverse projecten profiteren. Een project dat de levenskansen van kwetsbare kinderen vergroot spreekt me erg aan, vooral omdat de gezondheidszorg daar heel anders is dan bij ons."
De deelnemers beklimmen in februari/maart 2018 de hoogste top van de Kilimanjaro. De eerste dagen in korte broek, daarna wordt het snel kouder. Op een hoogte van 4330 meter volgt een rustdag om te acclimatiseren. De kans op hoogteziekte, met klachten als hoofdpijn en misselijkheid, is dan reëel. Het laatste deel van de expeditie is zwaar. Het pad is rotsachtig, later steil en dikwijls besneeuwd. Voetje voor voetje gaat het dan naar de top.
Een stevig programma ter voorbereiding staat op Krista's agenda. Ze regelt praktische zaken en traint tijdens wandelingen van 25 kilometer. Collega's en vrienden lopen regelmatig mee. Ze werft bedrijven als sponsor en gaat etentjes organiseren voor familie en vrienden ten bate van de sponsoring.
"De steun en de hartelijkheid die ik ervaar en de verbondenheid die in de groep ontstaat", vertelt Krista, "alles wat ik in dit traject tegenkom, verwondert en verrast me."
Info. Krista steunen of meer informatie, mail aan krisreinders@gmail.com

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox