Logo amersfoortnu.nl


Foto: Michiel Ton
Foto: Michiel Ton

Goedopweg geeft duwtje in de rug

Amersfoort - Om gezonde en snelle vormen van mobiliteit te stimuleren en de regio Amersfoort en Utrecht bereikbaar te houden is donderdag 7 september 'Ik wil een e-bike' feestelijk van start gegaan. Wethouder economie Willem-Jan Stegeman van de gemeente Amersfoort en Willy Smeets, algemeen directeur SOMT University openden het initiatief met een roadshow op bedrijvenpark De Hoef in Amersfoort.

Willem-Jan Stegeman, wethouder economie, duurzaamheid en innovatie bij de gemeente Amersfoort: ''Elektrisch rijden past in de toekomstvisie van Amersfoort. In 2030 willen we een CO2-neutrale stad zijn. Het verkeer verduurzamen is een belangrijk onderdeel van deze opgave.'' Ook Lot van Hooijdonk, wethouder verkeer bij de gemeente Utrecht is enthousiast: "Tijdens de spits legt ongeveer 70 procent van het verkeer in de stad een afstand van maximaal 15 kilometer af. De e-bike of speed-pedelec is juist voor deze afstanden aantrekkelijk. De voordelen zijn groot: geen uitstoot waardoor de stad gezonder wordt, meer beweging voor de reiziger en meer ruimte op de weg voor de automobilist die afhankelijk is van de auto en zo sneller kan doorrijden."

Tot en met november worden op verschillende locaties in de regio Midden-Nederland e-bike roadshows georganiseerd. De e-bike geeft een steuntje in de rug bij lange afstanden, hellingen en tegenwind. Met 'Ik wil een e-bike' wil Goedopweg, het samenwerkingsverband van overheden en werkgevers om de regio Midden-Nederland bereikbaar te houden, werknemers in Utrecht en Amersfoort die tot 35 kilometer van hun werk wonen en voornamelijk met de auto naar werk reizen laten ervaren dat een e-bike een prettig alternatief kan zijn voor de auto. Werknemers uit Amersfoort en Utrecht kunnen zich aanmelden om een week lang een e-bike gratis uit te proberen.

Werknemers die werken bij bedrijven die gevestigd zijn in Utrecht of Amersfoort of lid zijn van de U15, kunnen via 'ik wil een e-bike' 175 euro van het aankoopbedrag van een e-bike terugkrijgen. Een voorwaarde hierbij is dat zij de auto vaker laten staan en de e-bike gebruiken om naar het werk te gaan. Werknemers die geïnteresseerd zijn kunnen zich via www.ikwileenebike.nl aanmelden om een e-bike uit te proberen en zien of zij in aanmerking komen voor de aanschafregeling.

In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de werkgevers in de regio samen aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox