Logo amersfoortnu.nl


Foto: Jeroen Kruys
Foto: Jeroen Kruys

Nieuw concertprogramma Music on Chairs

Na twee succesvolle seizoenen komt Music on Chairs met drie nieuwe en bijzondere concerten in de serie oorspronkelijke vocale kamermuziek op de zondagmiddag.

Het concertseizoen 2017/2018 start met ‘Three of a kind…?’ op 15 oktober om 15.00 uur. Een in de klassieke kamermuziek opzienbarende combinatie van klarinet, sopraan en gitaar. Dat deze prima uitpakt, blijkt uit het bijzondere programma dat land en stijlgrenzen overschrijdt. De concertreeks volgt met ‘Il Barocco Incantevole’. Een vurig en tegelijk liefelijk Italiaans barokconcert. Met ‘Trouble with Trebles’ sluit Music on Chairs het seizoen af. Een gedurfd liedrecital voor sopraan en… countertenor! De concerten worden verzorgd door toonaangevende instrumentalisten en zangers op een fraaie locatie in hartje Amersfoort. Het 15e -eeuwse kloostercomplex de Mariënhof!

Three of a kind…?, zondag 15 oktober 2017, 15.00 uur

Een stijl overstijgend programma met een klassiek romantisch èn hedendaags repertoire, Georgische muziek en Sefardische melancholie. Met één van de meest invloedrijke jonge musici van Georgië: klarinettist Levan Tskhadadze. Én Izhar Elias: internationaal geroemd gitarist en winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2011. Hun toch al bijzondere duo wordt met sopraan Henriette Feith versterkt tot een opmerkelijk trio. Werken van Schubert - Schumann - Kancheli- Wallace-Vaughan Williams- Giuliani, - Bassi – Palomo en Rodrigo passeren de revue.

Il Barocco Incantevole, zondag 4 februari 2018, 15.00 uur

Een betoverend, vurig en liefelijk Italiaans concert gebracht door Trio Fantasticus samen met sopraan Henriette Feith. Trio Fantasticus staat voor intense expressie en voor een sterke affiniteit met gedurfde en extravagante muziek. De leden van het ensemble, allen gelauwerde barokmusici, omarmen de stylus fantasticus van de late 17e eeuw. Hoewel deze stijl net af wilde van de heerschappij van de vocale muziek in die tijd, heeft het ensemble zich tot een samenwerking met zangeres Henriette Feith laten verleiden. Met Rie Kumura, viool, Robert Smith, cello, Guillermo Brachetta, klavecimbel en Henriette Feith, sopraan. Met op het programma werken van Vivaldi, Platti, Galuppi, Tartini en Händel.

‘Trouble with Trebles’, zondag 20 mei 2018, 15.00 uur

Het concertseizoen sluit af met een gedurfde zet. Een hoge mannenstem en een hoge vrouwenstem samen in een Liedrecital! Twee “trebles” in één programma, dat belooft wat! Naast een gevarieerde selectie liederen en duetten wordt de coutertenorcyclus "Encoutertenor" ten gehore gebracht van de succesvolle Amerikaanse componist Jake Heggie. Bijzonder is de samenwerking met de jonge Amersfoortse componiste Noëmi Schermann. In opdracht van Music on Chairs schreef zij speciaal voor dit programma een compositie. Met countertenor Kaspar Kröner, sopraan Henriette Feith en Maurice Lammerts van Bueren, piano. Met werken van Mendelssohn - Reger - Vaughan Williams - Duke - Strauss - Heggie – Schermann.

Concertlocatie en entree

De concerten vinden plaats op zondagmiddag om 15.00 uur in de Mariënhof, Kleine Haag 2, Amersfoort. Entree voor het concert is € 19,50 per persoon. Online te bestellen via www.musiconchairs.nl, info@musiconchairs.nl of 06 52 62 85 97.

Foto: Jeroen Kruys

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox