Logo amersfoortnu.nl


Opera's live in De Lieve Vrouw

Amersfoort - Vanuit je bioscoopstoel op groot scherm en met professioneel Dolby 7.1 geluid de beste opera's en balletvoorstellingen. De Lieve Vrouw is live verbonden met het Royal Opera House in Londen. The Royal Opera opent het live bioscoop seizoen met Mozarts fantasierijke opera The Magic Flute (woensdag 20 september).

Voor de allereerste keer in de bioscoop zal het publiek de reis beleven naar het land van de Koningin van de Nacht. Hierna volgt een nieuwe productie van Puccini’s hartverscheurende La Bohème (dinsdag 3 oktober). In Verdi’s Rigoletto (dinsdag 16 januari) worden vooral de wreedheid en aftakeling van het Hof van Mantua getoond. Meteen na het eclatante succes van Barrie Kosky’s Carmen in Frankfurt, komt deze productie nu naar The Royal Opera House voor een live vertoning op dinsdag 6 maart. De laatste Royal Opera House in de bioscoop zal Verdi’s Macbeth zijn (woensdag 4 april).

Zes producties van The Royal Ballet zullen in de bioscoop te zien zijn in het seizoen 2017/18. Als eerste het uiterst succesvolle Alice’s Adventures in Wonderland (maandag 23 oktober). Een andere publiekslieveling, The Nutcracker (dinsdag 5 december) keert terug nadat 130.000 bioscoopgangers zich wereldwijd al lieten ondersneeuwen door dit betoverende sprookje. Daaropvolgend zal Christopher Wheeldons, met de Olivier Award onderscheiden productie The Winter’s Tale (gebaseerd op Shakespeare) te zien zijn en wel op woensdag 28 februari. De enige triple bill van The Royal Opera House viert de 100ste geboortedag van Leonard Bernstein met twee nieuwe stukken van choreografen Wayne McGregor en Christopher Wheeldon, waarbij Liam Scarletts Age Of Anxiety, gedanst op Bernsteins Tweede Symfonie, het trio completeert.

De nodige gevoelige snaren worden ook beroerd in de epische uitvoering van Manon (donderdag 3 mei), het verhaal van een jong meisje dat de ultieme prijs betaalt voor haar keuze voor rijkdom en weelde in plaats van ware liefde. De muziek van Jules Massent zal niemand in het theater en de bioscoop onberoerd laten...

De laatste uitvoering van het seizoen is het immens populaire Swan Lake (dinsdag 12 juni) van Liam Scarlett. Gebaseerd op de choreografie van Marius Petipa en Lev Ivanov, schept Scarlett een moderne kijk op (wellicht) ’s werelds beroemdste ballet. Bij de live-vertoningen een gratis drankje in de pauze op vertoon van het kaartje. Voor meer informatie www.lievevrouw.nl of 033 - 4226555.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox