Logo amersfoortnu.nl


Foto: Ietse Horneman
Foto: Ietse Horneman

Koorddansen over de Eem

Amersfoort - Gewaagd: koorddansen over de Eem. De hele week hadden ze geoefend en vrijdagmiddag was het zo ver, deelnemers van het project Waag eens een Oversteek gingen voor het eerst van hun leven koorddansend over het water van de Eem naast de Koppelpoort.

"In theorie kunnen ze het allemaal," zegt Marjolein Wagter van Compagnie with Balls uit Amersfoort, samen met Ronja Breuk initiatiefnemer van dit project. "De techniek beheersen ze nu, maar het gaat bij koorddansen vooral om je mentale toestand. Hoe spannend je het vindt," zegt Wagter. "Voor een goede balans moet je ontspannen en enorm gefocust zijn en je niet te snel laten afleiden." Amersfoorters van alle leeftijden deden mee: de oudste was 68 en de jongste deelnemer was Wako van bijna 10 uit AZC Amersfoort.

In de periode voorafgaand aan het project zijn er kennismakingsworkshops en oefenlessen geweest bij onder meer Circus Amersfoort, het asielzoekerscentrum en in de Amersfoortse wijk Liendert. "We wilden graag Amersfoorters uit alle wijken en lagen van de bevolking en dat is grotendeels gelukt." Wagter en Breuk hebben zelf deelgenomen aan een soortgelijk project in Brussel en ook in Mechelen, Aalst en Ieper zijn zulke oversteken met veel succes gerealiseerd.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox