Logo amersfoortnu.nl


Foto: Sander Ruijg
Foto: Sander Ruijg

Fotoschool Keistad breidt lesaanbod verder uit

Amersfoort -Fotoschool Keistad begint binnenkort met het nieuwe cursusseizoen. Het lesaanbod wordt uitgebreid met een jaaropleiding voor vakfotografen. De nieuwe studie is een vervolg op de basisjaaropleiding die het opleidingsinstituut vier jaar geleden startte. Directeur Sander Ruijg wil tegemoet komen aan de vraag van veel fotografiestudenten naar creatieve verdieping.

Fotoschool Keistad biedt al jarenlang korte fotocursussen voor beginners en gevorderden. Ruijg zegt: "Dat is ons fundament. We willen zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor fotografie. Dat doen we in onze basiscursussen, of in de specialistische opleidingen voor portretfotografie en flitstechniek. We geven bovendien uitleg over softwareprogramma's, zoals Photoshop en Lightroom."

"De techniek is overigens alleen maar een hulpmiddel. Fotografie draait natuurlijk niét om apparatuur. Je moet vooral je ogen goed de kost geven en iets begrijpen van beeldtaal. Het draait allemaal om kijken, kijken, kijken. Tijdens de Open Dag op zaterdag 2 september oefenen we dat in de praktijk. We moedigen alle bezoekers aan om de eigen camera mee te nemen. Daarnaast willen we meegebrachte foto's gaan bespreken."

"We voegen ieder seizoen ook iets nieuws te aan ons lessenpakket. Dit keer is dat een intensieve jaaropleiding, maar we hebben sinds kort ook 'Storytelling' in ons pakket. Tijdens die korte cursus leer je fotografie en tekstschrijven te combineren. Handig voor zzp'ers! Iedereen kan bij ons terecht: jong, oud, vakantiefotografen en de ambitieuze professionals."

Fotoschool Keistad staat bekend om de praktische aanpak. Ruijg: "Natuurlijk vertel ik graag een stukje theorie, maar je leert het meest van gewoon te doen. Dus er is veel tijd ingeruimd om aan de slag te gaan."

Fotoschool Keistad zet de deuren van de twee fotostudio's aan de Arnhemseweg 6 wagenwijd open. Iedereen is welkom op 2 september tussen 10.00-17.00 uur.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox