Logo amersfoortnu.nl


Gezin fietste voor Toon Hermans Huis

Amersfoort - Woensdag 23 augustus overhandigden Wijnand van Diermen, zoon Rowan (9) en dochter Dana (5) een aantal mooie cadeaus aan het Toon Hermans Huis. Zij fietsten samen de Alpe d’Huzes als eerbetoon aan hun vorig jaar overleden moeder en echtgenote Marina. Zo kwam het geld bij elkaar om mooie nieuwe apparatuur en een speciaal spel aan te schaffen voor de kinderactiviteiten die in het huis gehouden worden.

Wijnand van Diermen, afkomstig uit Spakenburg, fietste samen met zijn kinderen de Alpe d’Huzes. Dochter Dana hing achter zijn fiets en zoon Rowan heeft de berg helemaal zelf beklommen, met soms een klein duwtje in de rug van zijn vader. Omringd door vrienden en familie hebben ze gedrieën de top bereikt. Samen met de wielrenners van de ploeg TVO haalden ze ruim 25.000 euro op voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker, het Toon Hermans Huis in Amersfoort en Stichting Stop Hersentumoren.

Het Toon Hermans Huis kan de apparatuur en het spel heel goed gebruiken voor de begeleiding van kinderen die in het gezin met kanker te maken krijgen, of die een ouder verloren aan kanker. Vrijwilligers van de kindergroepen namen de cadeaus dan ook in grote dank aan.

Het Toon Hermans Huis biedt mentale ondersteuning bij kanker. Niet alleen als je zelf ziek bent, maar ook voor je naasten. Er zijn o.a. begeleidingsgroepen voor kinderen. Het huis kent geen wachtlijst en is voor iedereen toegankelijk, ook als de zorg buiten de verzekering valt.Het huis is te vinden aan de Regentesselaan 39, tegenover het station.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox