Logo amersfoortnu.nl


Foto: Henry Krul
Foto: Henry Krul

Nieuwe winkel Kringloop Amersfoort-Leusden

Restyle, een nieuw initiatief van Stichting Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden, wordt op 1 september geopend aan Zwaaikom 29a. Op die plek huisde eerst Reset #29 waar de betere elektronica te vinden was. Die is nu te vinden in Zwaaikom 21 en Reset maakt plaats voor Restyle.

Amersfoort - Een plek voor vintage mode, fournituren en textiel, dat is Restyle. Maar dat niet alleen, zo legt Sally Pittman uit. Zij is het creatieve brein achter de kersverse winkel van Kringloop Amersfoort. ''Restyle is vintage en retro op het gebied van mode en textiel. Vintage met een twist. We zullen een kleine collectie exclusieve vintage kledingstukken verkopen, maar ook fournituren, oude patronen, retro stoffen en lappen, accessoires, you name it".

Een deel van de collectie van het Ekstertas-textielatelier van Kringloop Amersfoort, dat gerund wordt door Pittman, zal ook te koop zijn in Restyle. ''We zijn bezig met een collectie 'upcycled' kleding en feestartikelen", vertelt ze. ''We maken kroontjes van kant, rokjes van vitrage, slingers, corsages. Allemaal van spulletjes die bij het kringloopcentrum gebracht worden. Ook een selectie van onze handgemaakte kussens en tassen zal vanaf september in Restyle te vinden zijn". Restyle opent op 1 september om 14:00 uur de deuren voor pers en genodigden. Tijdens deze perspresentatie zullen Mieke Bleij, directeur van de Stichting Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden, Sally Pittman, hoofd textielatelier en creatief brein achter Restyle, en Wilma Huijskes, Amersfoorts stijlicoon met een groot sociaal hart, het openingswoord doen. Vanaf 14:30 uur is ruimte voor vragen en desgewenst een rondleiding door Restyle, het kringloopcentrum en het nieuwe magazijn op Zwaaikom 27. Van 15.00 tot 17.00 uur is Restyle open voor iedereen.

Op de openingsdag wordt de Restyle-stempelkaart uitgedeeld. Op die kaart passen zes stempels en een volle kaart levert een persoonlijke Ekster-boodschappentas op die bedrukt wordt met een foto of afbeelding naar keuze. Op de kaart is als welkomstactie al een stempel ingevuld. Bij elke besteding van tien euro of bij elke gift in de vorm van vintage kleding, fournituren of retro stoffen kan een stempel verdiend worden.

Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden is een stichting zonder winstoogmerk met ANBI status. De stichting staat voor milieu en hergebruik, gekoppeld aan sociale doelen. Kringloop Amersfoort gebruikt alle opbrengsten om zoveel mogelijk te recyclen en te hergebruiken, maar ook zoveel mogelijk (nieuwe) werkplekken te creëren voor iedereen die dat nodig heeft.

Restyle is gevestigd aan Zwaaikom 29a en is open van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00-17.00 uur.
Voor meer informatie: www.kringloopamersfoortleusden.nl of 033 - 4626969.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox