Logo amersfoortnu.nl


Foto: Dennis Claessen
Foto: Dennis Claessen

Regenboogvlag op Pridewalk

Amersfoort - Donderdagavond 20 juli start de Pridewalk Amersfoort om 19.00 uur op de Grote Sint Jansstraat. ''We dragen een ruim twintig meter lange Regenboogvlag door het centrum om te laten zien dat wij trots zijn. Trots dat homo's, lesbo's, hetero's en wat dan ook, zijn wie ze zijn. Dat we met elkaar zijn. Dat diversiteit tot kracht en rijkdom leidt. De Brobando Percussieband uit Kampen slaat ons, net als vorig jaar, er swingend doorheen. Het wordt een muzikaal feestje.
Loop je met ons mee? Je bent van harte welkom!''

Vanwege het derde lustrum van de Gaypride zijn de regiogemeentes expliciet gevraagd om ook mee te lopen. Vanuit Soest komt een actieve groep LHTB+ ers die samen met de roze organisaties uit Amersfoort, waaronder Roca Rosa, Roze 50+ en de Stichting Keiroze de vlag door de stad zullen dragen. Naast loco-burgemeester Hans Buijtelaar en een afvaardiging van de Amersfoortse gemeenteraad zijn er ook wethouders uit Leusden en Barneveld aanwezig.

De pridewalk maakt onderdeel uit van de Gaypride Amersfoort. Kijk voor het volledige programma op de website www.gayprideamersfoort.nl.

Foto: Dennis Claessen

Reageer als eerste
Meer berichten