Logo amersfoortnu.nl


Foto: Xander Verweij
Foto: Xander Verweij

Programma Movie Nights onder de Toren bekend

Amersfoort - Terwijl de zon langzaam achter de toren zakt, de temperatuur nog aangenaam blijft, stromen de terrassen op het Lieve Vrouwekerkhof vol. Neem plaats of neem je eigen stoel, kleed of kussen mee en schuif aan. De Lieve Vrouw, VVV Amersfoort en de horeca aan het plein laten je drie donderdagavonden een half uur na zonsondergang genieten van films onder de toren. Donderdag 10, 17 en 31 augustus zullen op groot doek verschijnen: 'Perfeti sconosciuti', 'Le tout nouveau testament' en 'La La Land'. Movie Nights wordt door De Lieve Vrouw samen met de horecaondernemingen op het plein georganiseerd.

Programma:

DO 10 AUGUSTUS | PERFETI SCONOSCIUTI
START FILM +/- 21.55 UUR
We trappen af met een bioscoop hit uit Italië: een dramatische komedie met Italiaanse sterrencast. Een groepje goed bevriende echtparen besluit tijdens een etentje alle telefoontjes en berichtjes te delen die ze binnenkrijgen. Ze blijken meer geheimen voor elkaars partner en vrienden te hebben dan ze dachten… Wat bij de pasta nog een leuk spelletje lijkt te zijn, ontwikkelt zich tussen het vlees en de tiramisu tot een pijnlijk gebeuren.
Italië 2016, regie Paolo Genoves, met Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini

DO 17 AUGUSTUS | LE TOUT NOUVEAU TESTAMENT
START FILM +/- 21.45 UUR
In deze komedie zien we dat God echt bestaat. Hij woont in Brussel met zijn vrouw en zijn tienjarige dochter Ea. Hij is chagrijnig en ontregelt alles op aarde. Op een dag komt Ea in opstand. Ze hackt de computer van haar vader en verspreidt de sterfdata van iedereen op Aarde. Ea ontsnapt en zoekt naar eigen, nieuwe apostelen om de wereld mooier te maken. God moet zich nu wel onder de mensen mengen en zien wat voor wereld hij geschapen heeft.
België, 2015, regie Jaco Van Dormael, met Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve, Laura Verlinden

DO 31 AUGUSTUS | LA LA LAND
START FILM +/- 21.30 UUR
We sluiten de serie openluchtfilms met een publieksfavoriet. Het met prijzen overladen 'La La Land' is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical. Ryan Gosling en Emma Stone geven zingend en dansend gestalte aan jazzpianist Sebastian en beginnend actrice Mia. Het succes laat echter niet lang op zich wachten. Ze moeten keuzes maken die hun liefde en relatie onder druk zetten. VS, 2016, regie Damien Chazelle, met o.a. Ryan Gosling, Emma Stone, J.K. Simmons, John Legend

Toegang openluchtfilm gratis. Eten en drinken is op de terrassen beschikbaar. Het is niet toegestaan zelf consumpties mee te nemen. Vol=vol. Kom op de fiets of lopend. Website: https://lievevrouw.nl/nieuws/2017/movie-nights-onder-de-toren/.

Verwacht: Film aan de Eem. Zaterdag 2 september presenteert Pathé Amersfoort met De Lieve Vrouw ook een openluchtfilmavond op het Eemplein: Film aan de Eem.

Foto: Xander Verweij

Reageer als eerste
Meer berichten