Logo amersfoortnu.nl


Foto: Alieke van Koelen
Foto: Alieke van Koelen

Fotoschool Keistad exposeert beste werk Jaaropleiding

Amersfoort - Fotoschool Keistad verzorgt voor het derde opeenvolgende jaar een bijzondere expositie. Alle dertig studenten van de Jaaropleiding tonen hun beste foto. De werken zijn vanaf 14 juli te zien in het nieuwe restaurant Klooser aan de Stadsring 69.

Sander Ruijg, de eigenaar van Fotoschool Keistad, vindt dat zijn studenten moeten ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het inrichten van een expositie. De andere eindexamenopdracht is het samenstellen van een representatief portfolio. "Maar", zegt Ruijg, "dat kun je grotendeels in je eentje achter een computer regelen. Bij een openbare tentoonstelling komt veel meer kijken. Je moet jezelf presenteren, samenwerken, onderhandelen en op heel veel slakken zout leggen. Dat hoort ook bij het vak van fotograaf."

De twee voorgaande exposities waren te zien in de Sint Aegtenkapel. Ruijg: "Het is echt ontzettend jammer dat de Aegtenkapel niet meer mag worden gebruikt voor foto-exposities. Amersfoort heeft zoveel te bieden op het gebied van fotografie dat een dergelijk kunstencentrum absoluut noodzakelijk is. De stad verdient het het. Gelukkig heeft restaurant Klooser nu de deuren voor ons opengezet. We krijgen een enorm grote wand tot onze beschikking. Alle dertig werken komen er te hangen. En dan moet je bedenken dat ze stuk-voor-stuk een afmeting hebben van één meter bij zeventig centimeter. Het wordt echt een unieke presentatie."
Stefanie van Pelt is de eigenaar van restaurant Klooser. Ook zij is enthousiast over de samenwerking. "De naam van onze loungebar en het restaurant komt van het Engelse woord 'closer'. We willen mensen met elkaar in contact brengen. 'Verbinden' is één van de kernwaarden van ons bedrijf. Daarnaast staat 'educatie' hoog in ons vaandel. We werken met veel met studenten van de hotelschool. Zij koken en bedienen hier de hele week. Ik vind het geweldig dat we nu ook ruimte kunnen bieden aan studenten van een fotografie-opleiding".

De expositie 'Klooser 2 Photography' wordt officieel geopend op vrijdagavond 14 juli (17:00 uur). Daarna zijn de foto's tot en met 27 augustus te bezichtigen tijdens de openingstijden van restaurant Klooser.

(Foto: Alieke van Koelen)

Reageer als eerste
Meer berichten