Logo amersfoortnu.nl


Foto: Ronald Kersten Fotografie
Foto: Ronald Kersten Fotografie

Klotendolk: een dolk met ballen

Tijdens de opgraving aan de Hof in 1991 zijn veel bijzondere vondsten gedaan. Vanwege de overvloed aan fraaie vondsten zijn sommige, iets minder complete voorwerpen, wat in de vergetelheid geraakt. Zo ook het fragment van een klotendolk. De hoogste tijd dus om deze mooie vondst eens nader toe te lichten. Wat was een klotendolk? Vanwaar die naam? En wat kon je eigenlijk met z'n dolk? De klotendolk is deze maand Vondst van de Maand en het verhaal hiervan wordt in juli toegelicht in het Centrum voor Archeologie.

Amersfoort - De Amersfoortse stadsarcheologen doen voortdurend leuke vondsten. Inmiddels beschikken ze over een hele verzameling voorwerpen waar vaak de mooiste, gekste en spannendste verhalen aan vast zitten. Verhalen die niet verloren mogen gaan. Om meer mensen hiervan te laten meegenieten, wordt iedere maand een bijzondere, grappige of actuele vondst uitgekozen tot 'Vondst van de Maand'. Het voorwerp krijgt een aparte plek in de expositie en het bijbehorende verhaal wordt door de medewerkers van het Centrum voor Archeologie verteld.
Het Centrum voor Archeologie aan de Langegracht nr. 11 is elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur geopend voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Amersfoort, voor iedereen die houdt van archeologie en voor iedereen die vragen heeft
over eigen vondsten uit achtertuin, buurt of vakantie. In het pand is naast de 'Vondst van de Maand' de expositie van vele andere voorwerpen uit de Amersfoortse bodem te zien. (Foto: Ronald Kersten Fotografie)

Reageer als eerste
Meer berichten