Logo amersfoortnu.nl


Saxofoonkwartet Blovi speelde op een dakterras in de Bloemendalsestraat. (Foto: Maarten J. Eykman)
Saxofoonkwartet Blovi speelde op een dakterras in de Bloemendalsestraat. (Foto: Maarten J. Eykman)

Bijna 10.000 bezoeken bij Struinen in de Tuinen

Afgelopen zondag 2 juli vond alweer de zesde editie van Struinen in de Tuinen plaats. Er waren maar liefst 122 tuinen gevuld met Amersfoortse artiesten die in totaal 375 optredens gaven. Organisator Dirkjan van Oord: "We hebben uitgerekend dat er 488 Lokale podiumkunstenaars betrokken waren tijdens deze editie! Amersfoort bruist van het talent!"

Amersfoort - Uit alle enthousiaste reacties van bezoekers, artiesten en deelnemende tuineigenaren heeft de organisatie van het festival wel kunnen concluderen dat het een overweldigend succes was.
Van Oord: "We hebben de officiële cijfers nog niet binnen maar we kunnen voorzichtig schatten dat er tegen de 10.000 bezoeken hebben plaatsgevonden in de deelnemende tuinen; van Nieuwland tot Soesterkwartier tot in Liendert." In Liendert knalde de blues door de wijk en een dakterras is ook een tuin, zoals de foto die op de Bloemendalsestraat is gemaakt bewijst.

Uit Amersfoort

Bezoekers konden genieten van podiumartiesten uit Amersfoort. Van singer-songwriters tot koren, van poëzie tot theater en van beginnende en talentvolle artiesten tot doorgewinterde acts.
Naast het zorgen voor een podium voor de lokale cultuur, zorgt Struinen in de Tuinen er ook voor dat wijkbewoners elkaar ontmoeten en een kopje koffie drinken. Dit jaar was er speciale aandacht voor nieuwe Amersfoorters: zogenoemde Statushouders. Van Oord: "In samenwerking met verschillende Amersfoortse partijen hebben vrijwilligers groepen statushouders op sleeptouw genomen om hun wijkbewoners te ontmoeten. Je hebt geen taalbarrière als je danst!" Naast particuliere tuinen deden er ook negen zorginstellingen mee.

Bijdragen kan nog

Struinen in de Tuinen was gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage was gewenst. Bezoekers die geen cash op zak hadden kunnen nog steeds een donatie doen via www.struinenindetuinen.nl. Met het opgehaalde bedrag wordt de volgende editie van Gluren bij de Buren georganiseerd. De datum is al bekend: 11 februari volgend jaar.
De organisatie bedankt alle betrokkenen voor hun bijdrage en gastvrijheid. Struinen in de Tuinen is een initiatief van Stichting de Cultuurbrigade en wordt georganiseerd door Kultlab, de organisatie achter onder andere Lepeltje Lepeltje, en Into the Woods.

Reageer als eerste
Meer berichten