Logo amersfoortnu.nl


Foto: NKK
Foto: NKK

Yassir Oualkadi wint NK Knikkeren

Amersfoort - De 12 jarige Yassir Oualkadi uit Amersfoort heeft zaterdag in DierenPark Amersfoort het NK Knikkeren gewonnen.

Het NK Knikkeren was een groot succes, zegt de organisatie. Ruim 600 enthousiaste kinderen meldden zich bij DierenPark Amersfoort om mee te doen met het oer-Hollandse spel knikkeren.

Na de feestelijke opening werd er om 11.00 uur gestart met de laatste voorronde. In een spannende strijd wisten 300 kinderen een laatste plek in de grote finale te bemachtigen. Als de reeds geplaatste kinderen zich hebben gemeld, gaat de grote finale om 14.00 uur van start. Met de Adic knikkers wordt er fanatiek op de mooie knikkerbanen, met speciale 'knikkerkoningstegels', gespeeld. Na de eerste selectieronde blijven de beste 128 kinderen over. Vervolgens wordt er gespeeld met een knock-out systeem, waardoor de ene na de andere tegenstander weggespeeld wordt. Na zes spannende ronden blijven de beste vier over; Yassir Oualkadi (12), Lars Reulen (11), Burak Akdag (9) en Fiene Zwaan (8). Zij streden in een speciaal ontworpen Finale Arena om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Knikkeren 2017.
Uiteindelijk was het de 12 jarige Yassir Oualkadi die met de titel op zak naar huis ging. Het kampioenschap was spannend tot het allerlaatste moment. Yassir en Lars waren erg aan elkaar gewaagd. Lars had de mogelijk winnende tiende knikker op zijn vingers, maar die ging op een haar na langs het knikkerpotje. Vervolgens tikte de laatste secondes weg en sleepte Yassir met de meeste knikkers de overwinning in de wacht. Yassir ontving door zijn winst een grote beker, een jaar lang Kidsweek en daarnaast tien kilo knikkers.

Reageer als eerste
Meer berichten