Logo amersfoortnu.nl


Bijzonder poëziefestival in Eemhuis

In het Eemhuis in Amersfoort wordt zaterdag 8 juli vanaf 14.00 uur het poëziefestival Een flinterdunne roos gehouden. Tijdens de bijeenkomst vol gedichten, kunst en muziek in de Keizaal van de Bibliotheek Eemland dragen onder meer Mattie Goedegebuur (Bunschoten-Spakenburg), Hannie Rouweler (Leusden), Nanna Dillen (Eindhoven) en Gerhard te Winkel (stadsdichter, Leusden) voor. De entree is gratis.
De Haagse dichter-performer Alexander Franken verzorgt de muzikale intermezzo’s op humoristische en ontroerende wijze. Franken, initiatiefnemer van hét Haags poëziecafé, maakte afgelopen jaren furore met zijn bundel Binnenstadboogie.

Aanleiding tot het festival Een flinterdunne roos is de presentatie van de dichtbundels Zwarte roos van Theo Koot uit Woudenberg en Een flinterdunne reflectie van Anthonie Holslag uit Amsterdam en Marion van Delst uit Apeldoorn. Pedagoog Rick van der Made interviewt de auteurs.

Theo Koot
Zwarte roos is de derde dichtbundel van Theo Koot (Den Haag, 1951). Eerder publiceerde hij Ik speel met ... (2006) en Gedicht voor mijn (klein)kinderen (2015)). Ook verscheen de roman Eskader des dood (2010).

Anthonie Holslag en Marion van Delst
Anthonie Holslag (1972) is een dichter en wetenschapper uit Amsterdam Hij publiceert sinds 2006, toen het boek Het gezicht van het verleden verscheen. Ondertussen heeft hij twaalf uitgaven op zijn naam staan. In het verleden schreef hij ook diverse verhalen en artikelen in tijdschriften en dagbladen als NRC Handelsblad en de Volkskrant. Holslag stelde samen met kunstenares Marion van Delst de dichtbundel Een flinterdunne reflectie samen.

Beeldend kunstenaar Marion van Delst (Boekel, 1957) woont in Apeldoorn en werkt in Arnhem. Ze exposeerde de afgelopen jaren haar hedendaagse kunst onder meer bij Kommunale galerie te Berlijn (2014), Gallerie Driebergen (2015) en Memorial 09/11 New York (online, 2016).

Een flinterdunne roos, Keizaal, Eemhuis, Eemhuisplein 71, Amersfoort. Aanvang: 14.00 uur. Entree: vrij.

Reageer als eerste
Meer berichten