Logo amersfoortnu.nl


Martin Klok, voorganger Evangeliegemeente De Deur en gemeentelid Paul Verbeek. (Foto: Marian Vreugdenhil)               
Martin Klok, voorganger Evangeliegemeente De Deur en gemeentelid Paul Verbeek. (Foto: Marian Vreugdenhil)               

'Je mag ook ja zeggen tegen jezelf'

Evangeliegemeente De Deur Amersfoort houdt aanstaande zaterdag de landelijke Tienerrally in Poppodium Fluor. Uit heel Nederland komen jongeren van andere evangeliegemeenten naar Amersfoort. Ook tieners uit Amersfoort zijn van harte welkom.

AMERSFOORT - De landelijke Tienerrally van De Deur aanstaande zaterdagavond heeft een actueel thema, namelijk 'Under Pressure'. De ontmoeting is belangrijk voor de tieners en het samen genieten van de optredens van ongeveer tien gospelbands, in genre variërend, zoals rap en rock. Tussendoor geven gemeenteleden hun 'getuigenis', korte verhalen over hoe iemands leven veranderd is door de boodschap van de bijbel. Voorganger Martin Klok en gemeentelid Paul Verbeek (17) vertellen er meer over.
TV en nieuwsites kwamen de afgelopen week met berichten over 'internet-challenges'. Op internet circuleren instructiefilmpjes, die propageren dit 'spel' mee te doen. De laatste tijd is vooral 'choking challenge' populair, een wurgspel waarbij deelnemers hun eigen keel afknijpen om in een zogenaamde roes te komen. Onlangs overleed de 16-jarige Tim aan de gevolgen hiervan. Zijn ouders startten een actie om voor de gevaren van deze challenges te waarschuwen.
Martin Kok vertelt: "Het thema van onze tienerrally verwijst naar de druk die je in een groep kunt ervaren. Wie bij de groep wil blijven horen, staat onder druk om mee te doen, zoals aan een van die populaire challenges. Wij willen benadrukken dat je ook 'ja' mag zeggen tegen jezelf en voor jezelf mag spreken. Je mag 'anders' zijn." Ook Paul Verbeek, opgegroeid in een kerk en tegenwoordig bij De Deur, probeert op school met zijn leeftijdsgenoten in gesprek te gaan. "Ik wil het evangelie delen. Wat mij erg aanspreekt is dat de activiteiten van onze gemeente zo gericht zijn op tieners."
Zaterdagmiddag komen ongeveer vijfhonderd tieners van alle 55 gemeenten van De Deur naar Amersfoort. Vanaf het Eemplein gaan ze folders uitdelen om tieners uit Amersfoort uit te nodigen voor het concert 's avonds in Poppodium Fluor.
"Een erg leuk aanbod om juist van deze niet al te grote zaal gebruik te maken voor onze tienerrally", legt Klok uit. "Jongeren die van de basisschool afkomen, zijn welkom. Van 12 tot 22 jaar. In een laagdrempelige sfeer willen wij de boodschap van het evangelie aanbieden."
De voorganger besluit: "In de diverse kerken en gemeenten gaat het om dezelfde boodschap. De kleur kan verschillen, maar de essentie is eender."
Info www.dedeuramersfoort.nl 1 juli, 19.30 uur start optredens, toegang gratis, Oliemolenhof 22, bij Eemplein.

Reageer als eerste
Meer berichten